Όλοι άνθρωποι είναι αδέλφια μεταξύ τους. Με τα ζώα και τα ψάρια έχουμε αδέλφια. Με τα φυτά -δένδρα, θάμνους, χόρτα- είμαστε αδέλφια. Έχουμε τεράστιες ομοιότητες με τα φυτά και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζούμε όπως τα φυτά.
Πρανοφάγος - Πρανοφαγία Βασίλης Καφ. (VK)

Το παρόν ιστολόγιο μεταφέρθηκε στην καινούργια διεύθυνση http://iliofagia.blogspot.com/


Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ήλιου για το σώμα και το πνεύμα

Oι αρχαίοι Έλληνες, οι ανατολικοί λαοί και οι παραδοσιακοί yogis γνώριζαν καλά ότι ο ήλιος σε μικρή ποσότητα και με την απαραίτητη προστασία έχει θεραπευτικές ιδιότητες τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό.
Άλλωστε το όνομα «ηλιοθεραπεία» προέρχεται από αρχαίες ελληνικές θεραπευτικές πρακτικές, όπου χρησιμοποιούσαν το φως του ήλιου για να θεραπεύσουν διάφορες σωματικές και ψυχικές ασθένειες. Τα σημαντικότερα οφέλη της, μετριασμένης πάντα, ηλιακής έκθεσης στον ήλιο είναι:

1. Το ηλιακό φως σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Ο αμερικανός γιατρός Dr. Zane Kime χρησιμοποιούσε ηλιόλουτρα και διατροφή για να θεραπεύσει και να προλάβει τις μεταστάσεις του καρκίνου.
2.Ο ήλιος σκοτώνει τα βακτήρια. Σύμφωνα με ιστορικά ευρήματα, οι γερμανοί στρατιώτες στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιούσαν το φως του ήλιου για να απολυμάνουν και να γιατρέψουν τις πληγές τους.
3. Η ηλιακή ακτινοβολία θεραπεύει δερματικά προβλήματα όπως η ψωρίαση, η ακμή, το έκζεμα και διάφορες μυκητιάσεις του δέρματος.
4. Ο ήλιος μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα και ρίχνει την αρτηριακή πίεση , σύμφωνα με ιατρικές έρευνες.
5. Η ηλιακή ακτινοβολία που απορροφάται από την επιδερμίδα έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τις φλέβες και τις αρτηρίες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές έρευνες, άτομα που έπασχαν από αρτηριοσκλήρωση σημείωσαν βελτίωση μετά από έκθεση στον ήλιο.
6. Το φώς του ήλιου αυξάνει τα επίπεδα και την κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα, όπως ακριβώς και η γυμναστική.
7. Ο ήλιος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύοντας την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στην πρόληψη των ασθενειών.
8. Η συστηματική έκθεση στον ήλιο αυξάνει την ανάπτυξη και το ύψος των παιδιών, σύμφωνα με πολυετείς έρευνες.
9.Το φως του ήλιου θεραπεύει την κατάθλιψη και αποβάλει το στρες.

faye.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου